Een selectie van werken die ik op de middelbare school heb gemaakt.

uit 1993 tot 1997 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zeeslag

1993

Rond mijn veertiende / vijftiende was ik helemaal weg van schepen...

Stilleven

1994

Dit is een van mijn zeldzame stillevens. Ik vind het stilleven namelijk een saaie aangelegenheid. Toch vind ik deze zelf wel aardig.

Maskers 1

1997

Ik heb voor 'mijn' middelbare school gekozen omdat tekenen daar als eindexamenvak werd gegeven. In mijn examenjaar VWO koos ik als 'maskers' als thema.

Maskers 2

1997

Ik koos voor het thema 'maskers' omdat ik het gevoel had dat de meeste leerlingen om mij heen zich voortdurend anders voordeden dan zij zich in werkelijkheid voelden - iets wat mij destijds best schokte.

Onmogelijk verlangen

1996

Deze tekening verbeeldt een interne worsteling inzake de 'onmogelijke liefde'. De ratio (de blauwe man) is hier sterker dan het verlangen (de rode man) maar het is niet ondenkbeeldig dat de rode man zich alsnog van zijn bewaker losrukt en de zoveelste tot mislukken gedoemde poging onderneemt om in de zo felbegeerde wolken te kunnen verkeren...

Walking away

1995

Dit schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van schandalen bij de politie van LA inzake het molesteren van onschuldige zwarte burgers. Ik beeldde me in hoe het moest zijn om daar getuige van te zijn; de woede die ik zou voelen gecombineerd met de machteloosheid omdat ik er op zo'n moment niets tegen zou kunnen beginnen. Dus wat doe je dan? Dan maak je er een schilderij van.

Looking Back in Agony 1

1995

Als thema voor mijn eindexamen havo koos ik 'looking back in agony' wat zoveel betekent als 'kwelling, angst'. Het ging goed met me (ook toen al!) maar dat vond ik maar een saai thema (ook toen al!)

Looking back in agony 2

1997

De tweede tekening in het thema 'looking back in agony'.